OPTA DÃO BRANCO
Blanding af Encruzado, Malvasia Fina og Cerceal Branco druesorter, som giver en charmerende, let og frisk vin. Beskrevet i det britiske magasin "The Wine Merchant" som "Juicy and Vibrant", er dette en meget let tør hvid, der har en fleksibel personlighed og udgør en sikker gastronomisk indsats. HØSTÅR 2022 Druer Encruzado, Malvasia Fina, Cerceal Branco
DOC KLASSIFIKATION ALKOHOLINDHOLD 12,5 % Allergener: Indeholder sulfitter
OPTA DÃO COLHEITA TARDIA
De overmodne druer, høstet i oktober, blev forsigtigt presset og mosten gæret ved en kontrolleret temperatur. Gylden i farven, den har aromaer af tropiske frugter og sød appelsin. Sød og voluminøs i munden, serveret med god syre, den er kompleks og vedholdende. HØSTÅR 2022 SORTER Encruzado, Malvasia Fina DOC KLASSIFIKATION ALKOHOLINDHOLD 10 % Allergener: Indeholder sulfitter
OPTA DÃO GRANDE RESERVA
Eukalyptusnuancer kan findes i denne vin, både i aroma og smag. Med stor kompleksitet, elegance og mangfoldighed er denne vin det ultimative eksempel på det bedste, som Dão har at tilbyde. HØSTÅR 2017 Druer Touriga Nacional, Alfrocheiro, Tinta Roriz
DOC KLASSIFIKATION ALKOHOLINDHOLD 13,5 % Allergener: Indeholder sulfitter
OPTA DÃO RESERVA TINTO
En kompleks dialog mellem træ og de delikate noter af Touriga Nacional, som strækker sig til en fyldig, men frugtig og afbalanceret vin. Nærmer sig noter af moden rød frugt og giver en behagelig fornemmelse af friskhed, kulminerende i en bemærkelsesværdig længde i munden og vedholdenhed. HØSTÅR 2019 Druer Touriga Nacional, Alfrocheiro, Tinta Roriz
DOC KLASSIFIKATION ALKOHOLINDHOLD 13 % Allergener: Indeholder sulfitter
OPTA DÃO ROSÉ
Næsen er domineret af røde frugter som jordbær, hindbær og ribs. Angrebet på ganen er dejligt og uforskammet, hvilket efterlader en behagelig fornemmelse af friskhed præget af en harmonisk syre i en perfekt pasform med frugten, der findes i duften. HØSTÅR 2022 Druer Touriga Nacional, Alfrocheiro, Tinta Roriz
DOC KLASSIFIKATION ALKOHOLINDHOLD 13 % Allergener: Indeholder sulfitter
OPTA DÃO TINTO
Glamorøst og med et blomstret udtryk, men også med rusticitet sammen med noter af moden rød frugt som jordbær og sorte kirsebær, er dette en blanding af tre druesorter, der tilsammen skaber en vin, der allerede har lige så mange medaljer som høst. Elegant og moderne, Opta Dão Red er en fornøjelse at drikke på grund af den perfekte harmoni, den tilbyder i munden. HØSTÅR 2020 Druer Touriga Nacional, Alfrocheiro, Tinta Roriz DOC KLASSIFIKATION ALKOHOLINDHOLD 13 % Allergener: Indeholder sulfitter
Quinta da Vegia Reserva
2016
Quinta da Vegia Reserva
Grape varieties
Touriga Nacional and Tinta Roriz.Winemaking
Manual harvest in 25kg cases; alcoholic fermentation during 15-20 days in stainless steel vats with temperature control.Tasting notes
Floral notes flavor, black fruit jam and soft wood complex, good acidity and very pronounced tannins. Large mouth presence, long and powerful.Quinta da Vegia Solo Franco
2017
Quinta da Vegia Solo Franco
Grape varieties
Tinta Roriz, Touriga Nacional and Tinta Amarela.Winemaking
Manual harvest in 25kg cases. alcoholic fermentation during 15-20 days in stainless steel vats with temperature control.Tasting notes
Aroma with floral notes, red fruit and some vegetables soft sensations. Very delicate palate, soft tannins and medium aftertaste.Quinta Da Vegia Vinha De Santa Ana Superior
Grape varieties
Encruzado and BicalWinemaking
Manual harvest in 25kg, alcoholic fermentation during 15-20 days in stainless steel vats with temperature control.Tasting notes
Elegant and intense aroma. White fruit and floral nuances. In the mouth it is creamy with a very long and persistent finish. The barrel time gave it some complexity.Quinta do Convento Red Reserve
Oprindelsen af Quinta do Convento de São Pedro das Águias-klostret går tilbage til det 12. århundrede, hvor munke af cistercienserordenen slog sig ned i Távora-dalen og bidrog til introduktionen af vingårdskultur i regionen. Quinta do Convento Red Reserve er lavet af en markblanding fra gamle vinstokke, som efter gæring i åbne tanke ( Lagares ), lagres i 13 måneder på franske egetræsfade.
KLIMA
Middelhavet
JORD
Skifer og granit
Drue
100 % gamle vinstokke (markblanding)
GENNEMSNITLIG VINGÅRDSALDER
50 år
HØSTDATO
september 2018
HØST
brugervejledning
ALDRING
På nye og andet års franske egetræsfade i 13 måneder, efterfulgt af flaskelagring i 16 måneder
AFTAPNING/LANCERING
august 2020 | januar 2022
ALKOHOL
13 %
TOTAL SURHED
5,7 g/L (vinsyre)
PH
3,45
PRODUKTION
3200 flasker
VINFREMSTILLING
Diogo Lopes og Maria Susete Melo
Quinta do Convento White Reserve
Oprindelsen af Quinta do Convento de São Pedro das Águias-klostret går tilbage til det 12. århundrede, hvor munke af cistercienserordenen slog sig ned i Távora-dalen og bidrog til introduktionen af vingårdskultur i regionen. Quinta do Convento White Reserve er lavet af Rabigato, Viosinho og Gouveio sorter, som gærer og lagres i 10 måneder på franske egetræsfade.
WINEMAKING Manual harvest into 18kg boxes. Fully destemmed and lightly
crushed, followed by pressing and cold stabilization. Alcoholic fermentation in
french oak barrels and stainless steel tanks with temperature control. After fermentation, it was kept for 9 months on lees with batonnage.
TASTING NOTES Clear and citrusy in color, it has fruit and white flowers aromas
and a light oak taste. It is a mineral, fresh and complex wine on the palate. With a
long mouth finish, this wine is the true expression of its terroir.
Quinta do Convento White Special Edition
Quinta do Convento er en del af Douros historie. Det stammer fra det 12. århundrede, hvor munke af cistercienserordenen slog sig ned i Távora-dalen og bidrog til introduktionen af vingårdskultur. Takket være det unikke terroir, med dårlig jord og vinmarker i stor højde, der er eksponeret mod nord, er denne ejendom kendt for at producere elegante, friske hvidvine med stort lagringspotentiale.
KLIMA
Middelhavet
JORD
Blanding af skifer og granit
SORTER
Gamle vinstokke
GENNEMSNITLIG VINGÅRDSALDER
> 50 år
HØSTDATO
september 1999
HØST
brugervejledning
ALDRING
Denne vin har været lagret på flaske siden 2000
AFTAPNING/LANCERING
juni 2000 | maj 2019
ALKOHOL
12,0 %
TOTAL SURHED
5,3 g/L (vinsyre)
PH
2,99
PRODUKTION
2000 flasker